Nederlands Français English Deutsch

Emiel Clausplein, 4 B-9800 Deinze - +32(0)9 3804601/02 - Open alle werkdagen van 10 tot 12 en van 14 tot 16 uur
van 16 juni tot 15 september alle dagen open van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur

Contact | Admin

U bevindt zich hier: Sport en recreatie - Recreatieoorden

Sport en recreatie

De Oost-Vlaamse Leiestreek is op en top ideaal voor wandelaars en fietsers. Uitgestippelde routes brengen groot en klein op de mooiste plekjes, zowel langs het water als tussen de weilanden. U komt er terecht in een oase van rust. Afgesneden meanders van de kronkelende Leie zijn paradijzen voor de vissers. In de zomermaanden worden er boottochten georganiseerd, richting Gent , richting Kortrijk. Vrienden- en familiefeestjes kunnen plaatsvinden tijdens een luxe rondvaart, waarbij de catering terplaatse verzorgd wordt. Wil je het kleiner, met je eigen vriendenkring, geen probleem. Je kan boten of sloepen met of zonder schipper huren. Aan jou de keuze!

Recreatieoorden

 
Domein De Brielmeersen
  Meer info:Het veertig hectare grote natuur- en recreatiedomein 'De Brielmeersen' bevindt zich tussen de Leie en het Schipdonkkanaal in het centrum van Deinze. Het aanbod is niet min : mooie wandelpaden, siervijvers, een dierenpark, een ligweide, een fit-o-meter, een schoolbos, een moerasbiotoop, jachthaven en sportvelden. Kinderen kunnen zich volop uitleven op het speelplein, terwijl vader en moeder een oogje in het zeil houden vanop het terras van de Laakmeershoeve. Je kunt hier ook materiaal huren voor een partijtje minigolf. In een gigantisch labyrint van bamboe zoekt u de juiste uitweg - het enige in Vlaanderen. Het doel is eenvoudig : de centrale toren bereiken met een grote glijbaan. De korste weg is 340 meter lang, maar in totaal is er 1 kilometer wandelwegen.
Gidsbeurten voor scholen en verenigingen worden georganiseerd op aanvraag.
  De Brielmeersen
De Brielmeersen
 
Vosselare-Put
  Meer info:Vosselare-put (Kleine Pontstraat, Deinze) is een oude Leiearm waar op snikhete dagen de recreanten koeling vinden, waar zowel jong als oud dezelfde sport beoefenen (erkend zwemwater). IJsberen gebeurt er in het hartje winter. Bij stevige vrieskou verandert deze waterplas in een immense ijspiste. Het geheel zit vervat in een landinrichtingsproject van de Vlaamse Landmaatschappij.
  Vosselare-put
Vosselare-put
 
Warandebos
  Locatie:Pontstraat
  Adres:
9830 Sint-Martens-Latem/Deurle
 
Vakantiecentrum 'De Ceder'
  Telefoon:00 32 (0)9 381 58 85
  E-mailadres:info@deceder.be
  Website:www.deceder.be
  Openingsuren:doorlopend
  Meer info:In de deelgemeente Astene ligt het vakantie- en vormingscentrum De Ceder, genoemd naar een eeuwenoude ceder die in het 4,5 ha grote park staat. Het is een modern vakantiecentrum met cafetaria, restaurant, overdekt zwembad, sporthal en een mooi aangelegd park met visvijver, speel- en sportvelden en diverse wandelpaden.
 
Windsurfing Florizoone
  Telefoon:00 32 (0)9 386 74 38
  Website:www.windsurfingdeinze.be
  Adres:Oudenaardsesteenweg 225
9800 Deinze/Petegem
  surfput Florizoone
surfput Florizoone
 
Latemse Golfclub
  Telefoon:00 32 (0)9 282 54 11 en 00 32 (0)9 282 57 65
  Adres:Latemstraat 120
9830 Sint-Martens-Latem
  Meer info:Het domein is 39 hectare groot en werd aangelegd in 1909. In totaal zijn er 18 holes.
In Samenwerking met: Logo Toerisme Oost-Vlaanderen Toerisme Leiestreek Stad Deinze Sint-Martens-Latem Gemeente Zulte
Powered by Nimasoft BVBA
© VVV Leiestreek